Domácí kuchyňský EKO kompostér 11 l Dekorhome,Domácí kuchyňský EKO kompostér 11 l Dekorhome
Intenzivní zápach organického odpadu v kuchyni a každodenní cesta do zelené popelnice jsou minulostí! Nový, dobře promyšlený kuchyňský kompostér umožňuje snadno, čistě a bez zápachu fermentovat organický odpad a také jej recyklovat jako rostlinné hnojivo ve vašem vlastním domě. Jedinečný kuchyňský kompostér vyvinutý společně s rakouskou Univerzitou mikrobiologie zaujme svým jednoduchým a hygienickým ovládáním – bez nepříjemných pachů a špinavých rukou. V prostorově úsporném kuchyňském kompostéru je možné fermentovat organický odpad 4-členné rodiny až 4 týdny bez jeho vysypání. Fermentačním procesem vzniká biokapalina (kompostový čaj), kterou lze pohodlně pravidelně odvádět vypouštěcím kohoutem a je ideální pro hnojení rostlin. Proces fermentace je hygienický a bez zápachu díky perfektnímu těsnění a vestavěnému filtru s aktivním uhlím. Organický kuchyňský bioodpad (odřezky ze salátu, zeleniny, ovoce - velké části nakrájejte na menší kousky) každý den vložte do kuchyňského kompostéru. Na každé dva litry bioodpadu nasypte jednu polévkovou lžíci směsi Bokashi*, poté kuchyňský odpad stlačte rukojetí vnitřním pístem. Vaše ruce zůstanou zcela čisté. Biologickou tekutinu - tzv. kompostový čaj - lze 1x týdně scedit a použít jako hnojivo (s vodou v poměru 1 ku 30). Po 3 až 4 týdnech se fermentovaná sušina vysype z hygienicky vyjímatelné vnitřní nádoby do zeleného koše nebo do zahradního kompostéru. Nový kuchyňský kompostér nabízí pohodlné a plně biologické řešení pro likvidaci organického kuchyňského odpadu. Kompostér je vyroben z „bio-kompozitu“ - polypropylenu, který je neutrální vůči podzemní vodě, zaručeně neobsahuje bisfenol A, formaldehyd a těžké kovy - s přibližně 40% podílem dřeva a buničiny - udržitelný a recyklovatelný.* Speciální Bokashi směs (urychlovač kompostu) obsahuje efektivní mikroorganismy a bakterie mléčného kvašení, které jsou přírodním probiotikem. Sušená směs nastartuje a urychlí fermentaci bioodpadu v Bokashi kompostéru. 1kilové balení přitom vydrží 30-50 dní zodpovědného nakládání s kuchyňskými zbytky. Barva:šedá Materiál:plast (polypropylen) / dřevo Rozměry:průměr: 27 cmvýška: 57 cmvyužitelný objem: 11 l Hmotnost:4 kg Dodáváno v demontu. Použití- Nejdříve uzavřete namontovaný vypouštěcí kohoutek, aby nedošlo k úniku kapaliny.- Před každým otevřením víka vytáhněte píst za rukojeť úplně nahoru.- Nyní zvedněte víko s pístem, víko můžete upevnit ke kompostéru.- Nyní do kompostéru naplňte veškerý odpad ze zeleniny nebo ovoce (do kompostéru nepatří maso a kosti, těstoviny nebo rýže, dřevo). Na každé dva litry bioodpadu nasypte jednu polévkovou lžíci směsi Bokashi. Nasaďte víko s pístem zpět na kompostér, zatlačte rukojeť co nejvíce dolů a mírným tlakem stlačte naplněný bioodpad - hotovo! Poznámka: stlačení bioodpadu zatlačením pístu dolů je nezbytné k vytlačení kyslíku - fermentace probíhá bez přístupu kyslíku!- Již po několika dnech se z odpadu uvolní mikrobiální činností tekutina, která se shromažďuje ve spodní části kompostéru. V závislosti na naplnění kompostéru a vlhkosti bioodpadu vypouštějte tekutinu do sběrné nádoby otevřením kohoutku několikrát týdně. Tato tekutina má vysokou koncentraci dusíku, a proto je (bezpodmínečně zředěná vodou v poměru 1:30) vynikající jako přírodní hnojivo pro vaše rostliny - nebo neředěná jako šetrný čistič odpadu u kuchyňského dřezu. Nespotřebované zbytky tekutiny lze jednoduše vypustit do kanalizace.- Dbejte na to, aby tekutina v kompostéru nikdy nepřetekla nad sítko vnitřní nádoby, jinak by mohla při stlačení pístu uniknout.- Jakmile se vnitřní nádoba z velké části naplní zfermentovaným bioodpadem, odneste celou nádobu za rukojeť k nádobě na bioodpad nebo ke kompostéru. Tam můžete obsah kompostéru silným stlačením pístu vylisovat, vypustit tekutinu a otevřít víko. Nyní můžete vyjmout vnitřní nádobu pomocí dvou zapuštěných úchytů a vyprázdnit ji jako organické hnojivo do vyvýšeného záhonu, kompostéru nebo do hnědého kontejneru na bioodpad.- Vnitřní nádobu vypláchněte čistou vodou (nepoužívejte čisticí prostředky!) a opět ji umístěte - uzavřete vypouštěcí kohoutek., Intenzivní zápach organického odpadu v kuchyni a každodenní cesta do zelené popelnice jsou minulostí! Nový, dobře promyšlený kuchyňský kompostér umožňuje snadno, čistě a bez zápachu fermentovat organický odpad a také jej recyklovat jako rostlinné hnojivo ve vašem vlastním domě. Jedinečný kuchyňský kompostér vyvinutý společně s rakouskou Univerzitou mikrobiologie zaujme svým jednoduchým a hygienickým ovládáním – bez nepříjemných pachů a špinavých rukou. V prostorově úsporném kuchyňském kompostéru je možné fermentovat organický odpad 4-členné rodiny až 4 týdny bez jeho vysypání. Fermentačním procesem vzniká biokapalina (kompostový čaj), kterou lze pohodlně pravidelně odvádět vypouštěcím kohoutem a je ideální pro hnojení rostlin. Proces fermentace je hygienický a bez zápachu díky perfektnímu těsnění a vestavěnému filtru s aktivním uhlím. Organický kuchyňský bioodpad (odřezky ze salátu, zeleniny, ovoce - |